nieuws

Olympische winnaars inaugureren Hans van Wolde als Meesterkok

Restaurant

Sporters Dennis van der Geest, Pieter van den Hoogenband en Arnold Vanderlyde hebben in Beluga Beach Club Hans van Wolde geïnaugureerd als SVH Meesterkok. Dit gebeurde tegelijk met het feestje ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum van tweesterrenrestaurant Beluga in Maastricht.

Olympische winnaars inaugureren Hans van Wolde als Meesterkok

Saillant detail: Toen het feest in Beluga Beach Club begon op vrijdag 26 augustus, werd het restaurant aan Plein 1992 in Maastricht door Michelin bezocht; oud-directeur Derek Brown dineerde er samen met een Spanjaard.

Derde Michelinster?

Over de mogelijke derde ster zei de chef-kok: ‘Als Michelin mij wil belonen met drie sterren, dan zou dat fantastisch zijn. Door kwaliteit en continuïteit te waarborgen hoop ik dat die derde ster ons gegund is. Zo niet, dan zullen we nog geduld moeten hebben.’

Dennis van der Geest, Arnold Vanderlyde en Pieter van den Hoogenband, alle drie persoonlijke vrienden van de nieuwe SVH Meesterkok, waren eensgezind over de chef-kok: ‘Altijd de beste willen zijn, altijd willen verbeteren, altijd vooruit willen.’ Van Wolde is de 131-ste Meesterkok.

Mergelgrotchampignon

Martijn Krabbé heugt zich de bevlogenheid van Hans van Wolde. ‘Hans (van Wolde – red) kan makkelijk anderhalf uur over de mergelgrotchampignon praten’.

Q-Park directeur en eigenaar Ward Vleugels, die volgens Van Wolde “het” in hem zag, typeerde Van Wolde als de stadsjongen uit Rotterdam: ‘Niet altijd even handig door zijn grote mond en het aantrappen tegen heilige huisjes. Bovenal is Van Wolde echter iemand met een ongelooflijk talent om exquise te koken, uniek in Nederland op culinair gebied en daarmee van groot belang voor de stad Maastricht.’

Van Wolde legde in juni met succes zijn SVH-meesterproef af in restaurant Beluga in Maastricht.

Reageer op dit artikel