nieuws

Oma’s promoten de Friese keuken

Restaurant

TV-oma’s worden ingezet om Friesland als culinaire provincie onder de aandacht te brengen van een groot publiek. De actie met de oma’s is zowel op Nederland als op België gericht. De Friese keuken moet op deze manier bekender worden.

Oma’s promoten de Friese keuken

Om de Friese culinaire kwaliteiten bekend te maken zijn Leeuwarden en Friesland onderwerp van een speciaal Tv-programma ‘Oma’s keukengeheimen’. Op uitnodiging van Expeditie Leeuwarden en Fryslân Marketing is een aflevering van dit programma opgenomen in de Friese hoofdstad.

Aanstaande vrijdag 20 oktober om 18.05 uur wordt het uitgezonden op Nederland 2. Later vindt ook nog uitzending in Vlaanderen plaats via de commerciële zender Vitaya. De tv-ploeg bezocht in het centrum van Leeuwarden onder andere de verschillende culinaire winkeltjes, Boomsma’s Distilleerderij, de vrijdagsmarkt en het keramiekmuseum Princessehof.

Aan het einde van hun culinaire ontdekkingstocht zijn de dames gaan koken in de kelder van het Stadhuis aan het Raadhuisplein. Vervolgens werd het eten in de Oranjezaal opgediend. Oma’s keukengeheimen wordt op vrijdag 20 oktober om 18.05 uur op Nederland 2 uitgezonden.

Reageer op dit artikel