nieuws

Ombouw AC naar Autogrill van de baan

Restaurant

De ombouw van AC-restaurants naar het merk Autogrill is voorlopig van de baan. Dat meldt marketingmanager Jiri Verstraaten in de nieuwe Misset Horeca Top-100. AC zou aanvankelijk wordt gerebrand naar Autogrill.

Ombouw AC naar Autogrill van de baan

‘Het merk Autogrill lijkt in Nederland niet heel erg aan te slaan. AC De Meern is bekend als AC De Meern. Dat moet je zo laten’, aldus Verstraaten in Misset Horeca.

AC Restaurants & Hotels werd in 1999 door Autogrill overgenomen van Ahold. Een paar jaar geleden werd besloten om AC te rebranden naar Autogrill, conform de overige snelwegrestaurants in de rest van Europa. Daar wordt nu van afgezien.

AC Restaurants & Hotels behaalde afgelopen jaar een omzetwinst van 7 procent. De vier voorgaande jaren moest het wegrestaurantbedrijf omzetverliezen melden. In 2006 kwam de omzet uit op 44 miljoen euro. Daarmee bezet het bedrijf de 25ste plaats in de Misset Horeca Top-100, de ranglijst met grootste horecabedrijven in ons land.

Zie ook:
Ons omvangrijke Top-100-dossier

Reageer op dit artikel