nieuws

Omzetplus Sligro in foodservice van 2,7 procent

Restaurant

De omzet van Sligro binnen foodservice is de eerste drie kwartalen van dit jaar gestegen met 2,7 procent. Tot en met het derde kwartaal bedroeg de omzet in 2011 1.166 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar kwam er 1.135 miljoen euro binnen.

Omzetplus Sligro in foodservice van 2,7 procent

Inclusief retail steeg de omzet met 6 procent. Deze laatste club groeide met name hard door overnames. Autonoom bedroeg de groei in foodservice en retail 3,1 procent.

De groei binnen foodservice (2,7 procent) is geheel autonoom. ‘Ondanks het slechte weer in het derde kwartaal trok de omzetgroei aan ten opzichte van het eerste halfjaar,’ zegt Sligro in een persverklaring.

Sligro boekte over heel 2010 een omzet van 2.286 miljoen euro met een nettowinst van 70 miljoen euro. Het aantal personeelsleden op fulltime basis is ongeveer 5.500.

De omzetcijfers over 2011 komen op 4 januari 2012 naar buiten, de volledige jaarcijfers liggen er op 26 januari. Voorspellingen voor de rest van dit jaar doet Sligro niet. ‘De marktomstandigheden blijven uitdagend’ is het enige dat de horecagroothandel er over zegt.

Reageer op dit artikel