nieuws

Onderzoek: restaurants niet single proof

Restaurant

Bijna driekwart (73 procent) van de alleenstaanden tussen de 50 en 75 jaar zegt vaker uit eten te gaan als beter wordt voorzien in hun wensen en behoeften. Meest genoemde verbeterpunt is de inrichting, gevolgd door vriendelijk en attent personeel.

Onderzoek: restaurants niet single proof

Dat blijkt uit onderzoek door Hoge Hotelschool Maastricht in opdracht van Koninklijke Horeca Nederland en op initiatief van Resto VanHarte. Om inzicht te krijgen in de kansen van ‘Alleen uit eten’, werden 1.000 alleenstaanden in de leeftijdscategorie 50-75 ondervraagd.

Grootste barrière is de inrichting van een restaurant. Die is volgens de onderzochten vooral afgestemd op diners vanaf twee personen. Als oplossingen noemen zij werken met tafelkaartjes en aanschuiftafels.

Een andere drempelverlagende factor is vriendelijk en attent personeel. Verder een beter op alleenstaanden afgestemde menukaart, met daarop bijvoorbeeld kleine flesjes wijn, kleinere porties, een ‘pannetje’, een daghap of traditionele gerechten (voor ouderen).

In Nederland leven meer dan 2,4 miljoen alleenstaanden. Een flink deel daarvan is welgesteld en geniet van het pensioen. Deze groep heeft tijd, geld en behoefte aan sociaal contact.

Reageer op dit artikel