nieuws

Online horecavacatures dalen hard

Restaurant

Het aantal online vacatures daalde in september het hardst in de sector horeca & toerisme, becijfert Monsterboard. De internetrecruiter houdt de Monster Employment Index bij, de maandelijkse barometer van de online arbeidsmarkt.

Online horecavacatures dalen hard

Horeca daalde op de index met veertien punten en was daarmee de grootste daler. De totale index daalde met drie punten tot 170.

Na de sector horeca & toerisme daalde de index het sterkst in de sector transport & logistiek (dertien punten) en de sector administratie (twaalf punten). Daarna volgde de sector financiële dienstverlening; de index daar daalde met zes punten naar het laagste punt sinds januari 2006.

‘Kijkend naar de ontwikkelingen in het derde kwartaal zien we een scherpe daling van het online vacatureaanbod. Toch heerst er nog steeds krapte op de arbeidsmarkt getuige ook het laagste werkloosheidscijfer in zes jaar’, aldus Diana Krieger, managing director van Monsterboard.nl.

Op Jobsinhoreca.nl, de vacaturesite van Misset Horeca, zijn momenteel zo’n 80 vacatures in alle segmenten van de horeca te vinden. De meeste vacatures staan open voor keukenfuncties, een segment waar het al langer lastig is om voldoende personeel te vinden.

Reageer op dit artikel