nieuws

Online platform met boeren en telers streekproducten

Restaurant

Waar zijn streekproducten te halen, welke boeren en telers leveren ze en welke prijs vragen ze ervoor? De nieuwe site thegreenbee.nl brengt dit overzichtelijk in kaart. Bedoeld voor consumenten én horecaondernemers en cateraars.

Online platform met boeren en telers streekproducten

Bezoekers van het online platform komen direct in contact met boeren en telers. Ook is te zien welke producten ze te koop aanbieden en tegen welke prijs. Iedere bezoeker kan zelf eenvoudig locaties toevoegen. Zo kunnen horecaondernemers en cateraars ook hun favoriete adressen doorgeven.

Thegreenbee.nl lijkt heel vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Dit initiatief is er simpelweg nog niet, terwijl de behoeften naar biologische, verse en eerlijk geprijsde producten in razend tempo toeneemt’, meldt initiatiefnemer Maurits Tofohr. Jonathan Morris en Mark Frederiks zijn zijn compagnons.

Driedubbel

De initiatiefnemers waren het zat dat ze voor verse producten in de supermarkt vaak de driedubbele-prijs betalen dan dat de boer of teler ervoor krijgt. ‘Bovendien is het product in de supermarkt niet écht vers en komen producten steeds vaker uit andere landen. Door thegreenbee.nl slaan we twee vliegen in één klap’, aldus Tofohr.

‘De bezoeker vindt eenvoudig verse en scherpgeprijsde producten en de boer en teler zijn minder afhankelijk van de machtige tussenhandel. Dit initiatief zorgt er bovendien voor dat lokale relaties versterkt worden en mensen met een passie voor eerlijk en vers eten en drinken elkaar eenvoudig vinden.’

Limousin-runderen

Volgens Tofohr moet thegreenbee.nl ‘natuurlijk nog groeien’, maar nu is al te zien hoeveel streekproducten er lokaal eigenlijk te koop zijn. Bijvoorbeeld Limousin-runderen uit Brabant, zelfgemaakte kaas uit Noord-Holland en alle soorten vers fruit uit de Betuwe.

‘Ons land, maar ook elke afzonderlijke regio, biedt een schat aan verse producten tegen een scherpe prijs. Bijkomend voordeel is dat je er lokale boeren en telers ook nog mee helpt.’

Meer biologisch:

Reageer op dit artikel