nieuws

Ontslagen directeur Wijnkoper van het jaar 2009

Restaurant

Rudolf Bijleveld, voormalig algemeen directeur van Oud Reuchlin & Boelen, is benoemd tot Wijnkoper van het jaar 2009. Bijleveld legde vorige maand zijn directeursfunctie per direct neer vanwege ‘een verschil van inzicht over het beleid op lange termijn’ van de Zoetermeerse wijnhandel.

Ontslagen directeur Wijnkoper van het jaar 2009

Bijleveld krijgt de prijs omdat hij het thema WeetvanWijn centraal zette. ‘Alle medewerkers werden verplicht om een wijncursus te volgen. Bijleveld liet ook de gids schrijven ‘Ik verkoop wijn in de horeca’, een handboekje voor horecapersoneel. Inmiddels zijn 15.000 exemplaren van dit boekje gedrukt.

Vorig jaar organiseerde Bijleveld ook de World Wine Experience.

De eretitel ‘Wijnkoper van het Jaar’ werd voor de 26e keer uitgereikt, dit keer door wijnschrijver Hubrecht Duijker.

Reageer op dit artikel