nieuws

Ook maître topzaak Merlet vertrekt

Restaurant

Naast chef-kok Wilco Berends vertrekt ook maître Pasquinel Kolk bij het sterrestaurant Merlet in het Noord-Hollandse Schoorl. Kolk stapt over naar Okura, waar binnenkort ook topsommelier Noël Vanwittenbergh naartoe gaat.

Ook maître topzaak Merlet vertrekt

Het vertrekt van Kolk, gemeld door weblog Wijnsuggestie.nl, valt samen met het vertrek van chef-kok Wilco Berends. Die maakte vorige week bekend binnenkort over te stappen naar De Nederlanden in Vreeland, om daar chef-kok Erik de Boer op te volgen. De Boer start voor zichzelf in Hilversum.

Aderlating
Voor Merlet is het vertrek van Berends en Kolk een fikse aderlating. De aftocht van Berends heeft eigenaar Martin van Bourgonje opgelost door zijn souschef Timo Munts door te schuiven naar de chef-kok-functie. Kolk gaat bij Okura nauw samenwerken met nieuwe aanwinst Noël Vanwittenbergh. Ze houden zich hoofdzakelijk bezig met het met één Michelinster bekroonde Ciel Bleu in het Amsterdamse vijfsterrenhotel Okura.

Zie ook:
Berends van Merlet naar De Nederlanden

Reageer op dit artikel