nieuws

Oorlogsgerechten in restaurants

Restaurant

Restaurants in Rotterdam serveren op 4 mei oorlogsgerechten. Gasten kunnen er eten wat mensen aten in de hongerwinter van 1944. De oorlogsmaal wordt als gratis voorgerecht geserveerd.

Oorlogsgerechten in restaurants

Dat meldt De Stentor. Restaurants die deelnemen serveren onder andere bloembollen en zeer waterige soep uit de beruchte gaarkeukens. Daarnaast worden in de eetgelegenheden muziek uit de oorlogstijd en fragmenten van Radio Oranje gedraaid.

De actie is een samenwerking tussen Koninklijk Horeca Nederland (KHN) en het OorlogsVerzetmuseum. De organisatie wil zo horecabezoekers laten stilstaan bij wat zich in de oorlogsjaren in ons land heeft afgespeeld. De deelnemende restaurants zijn te herkennen aan een witte vlag aan hun gevel.

Reageer op dit artikel