nieuws

Opening Cas Spijkers Academie in Twente

Restaurant

Ook in De Lutte is een Cas Spijkers Academie geopend. De feestelijke start was 21 september op de voorlopige leslocatie in hotel-restaurant De Lutt in De Lutte. Topkok Cas Spijkers en gastvrouw Thérèse Boer verrichtten de spetterende openingshandeling.

Opening Cas Spijkers Academie in Twente

Na een welkomstwoord van Hans Schutte, voorzitter College van Bestuur van het ROC van Twente, vertoonden de eerste studenten van de Cas Spijkers Academie hun kook- en serveerkunsten.

Het MBO-College voor Dienstverlening & Gastvrijheid van het ROC van Twente biedt vanaf dit schooljaar vier BBL-opleidingen aan op de Cas Spijkers Academie. De opleidingen in het culinaire vlak vallen onder direct toezicht van Cas Spijkers. De topkok zal regelmatig aanwezig zijn om de koks in spe de juiste sturing te geven.

Thérèse Boer zal de gastheren/-vrouwen in opleiding stimuleren om te transformeren tot een ‘completere gastheer/-vrouw’. Op het programma staat een bezoek aan restaurant De Librije in Zwolle, waar de gastvrouw een training wijn & spijs zal verzorgen.

Verder worden de beste chef-koks, maître d’hotels en directeuren uit Twente en overige delen van Nederland ingezet om de opleiding naar een hoogwaardig niveau te tillen. De Cas Spijkers Academie is dan ook alleen voor diegenen die met passie aan de slag willen gaan.

Vooraf worden de jongeren getest op hun instelling en vakbekwaamheid. Tijdens de eerste twee castingdagen in juni en augustus werden 23 studenten geselecteerd.

Reageer op dit artikel