nieuws

Openingstijden Amsterdamse horeca vrijgeven

Restaurant

De openingstijden van de Amsterdamse horeca moeten volledig worden vrijgegeven. Dat zeggen D66 en de Partij voor de Dieren (PvdD) tegen de Telegraaf. Daarmee wordt de druk op de openbare ruimte en de veiligheid gespreid.

Openingstijden Amsterdamse horeca vrijgeven

‘De Amsterdammers krijgen ook meer vrijheid om zelf te bepalen wanneer het bedtijd is’, meent Jan Paternotte van D66. Het is geen onomstreden voorstel en zal vermoedelijk de nodige vragen oproepen. Overlast van het uitgaanspubliek is de laatste tien jaar toegenomen en bewoners klagen steeds vaker.

Maar volgens de beide partijen zijn de strenge sluitingstijden debet aan de problemen. Amsterdam zou een van de strengste openingstijdenregels kennen van heel Europa. Alle horecagelegenheden sluiten op dezelfde tijd. ‘Door daarmee op te houden, wordt uitgaan veiliger en plezieriger’, zeggen D66 en PvdD in de Telegraaf.

De partijen nemen voorbeeld aan Groningen, waar de sluitingstijden in 1997 zijn vrijgegeven. ‘De openbare orde is daar beter te handhaven, omdat de bezoekers meer gespreid vertrekken.’

Volgens het Duitse opinieblad Der Spiegel is ‘de geest uit de fles’ in de Amsterdamse horeca. De twee politici kunnen zich hierin vinden.

Reageer op dit artikel