nieuws

Ophef over bedrijf uit Knallen in de Horeca

Restaurant

Er is ophef ontstaan over Grandcafé De Zaak in Alphen aan de Rijn dat centraal stond in de eerste tv-uitzending van het programma Knallen in de Horeca. De eigenaar van De Zaak, Erik de Groot, is door een fraudezaak zijn bedrijf kwijtgeraakt.

Ophef over bedrijf uit Knallen in de Horeca

Volgens Volnieuws.nl gaat het om een omvangrijke fraudezaak rondom Horeca Franchise Nederland (HFN). De Groot huurde het pand van HFN die op zijn beurt weer huur moest betalen aan Grolsch. Dat schijnt maandenlang niet te zijn gebeurd, aldus Volnieuws.nl.

‘Daarom heeft de bierbrouwer mijn onderneming, Funfood, er uitgezet’, aldus De Groot op Volnieuws.nl. Volgens de site zijn er meer gedupeerden en is er sprake van een omvangrijke fraudezaak.

Grandcafé De Zaak blijft wel gewoon open. Het bedrijf is nu in handen van een nieuwe eigenaar, John d’Hooghe, zo blijkt uit gegevens van de Kamer van Koophandel. Het bedrijf was vorige week vol in het nieuws. In de eerste uitzending van Knallen in de Horeca werd de zwarte brigade van het bedrijf onder handen genomen door gastheerexpert Willem Reimers.

Gisteravond was de tweede uitzending van Knallen in de Horeca. Ruim een half miljoen mensen keken naar het programma. Een week daarvoor waren het er een paar duizend kijkers minder.

Reageer op dit artikel