nieuws

Ophef over nieuwe site Slechterestaurants.nl

Restaurant

De website www.slechterestaurants.nl is een van de jongste initiatieven op het gebied van reviewsites voor restaurants. De site vermeldt slechte restaurants op basis van reviews. De makers van de site willen zo liefst mogelijk anoniem blijven, maar zijn deze week ontmaskerd.

Ophef over nieuwe site Slechterestaurants.nl

Pieter J. Bogaers van Bijzondererestaurants.nl en schrijver van de 4-delige boekenserie over Robert Kranenborg kraakte afgelopen week de werkwijze van Slechterestaurants.nl en ontmaskerde de initiatiefnemers.

De website Slechterestaurants.nl meldt als doel te hebben het verbeteren van restaurants. Wanneer een restaurant tien slechte recensies heeft, krijgt het een melding van Slechterestaurants.nl met de melding de kans te krijgen de aandachtspunten te verbeteren. Wanneer de restaurants zeggen de punten te hebben verbeterd, bezoekt een mystery guest het restaurant. Na goedkeuring van de mystery guest verdwijnt het restaurant van de site, zo laat Slechterestaurants.nl weten.

Op de site zelf ontbreekt het aan contactgegevens en namen van de initiatiefnemers van de site. Bogaers ging op onderzoek uit en kwam er achter dat Rizal Wijkmans betrokken is bij de site. De in Utrecht woonachtige Wijkmans was in juli 2011 nog commercieel directeur van de Konnishi Wa Groep, waaronder No Sushi op de Van Baerlestraat in Amsterdam behoort.

Reageer op dit artikel