nieuws

Opnames nieuw programma Den Blijker afgerond

Restaurant

De opnames van het nieuwe programma van Herman den Blijker, Herrie aan de Horizon, zijn vandaag afgerond. De uitzendingen beginnen eind augustus. Vorige week tekende Den Blijker een nieuw contract voor drie jaar met RTL 4.

Opnames nieuw programma Den Blijker afgerond

De finale van Herrie aan de Horizon was vandaag. De finalisten moesten hapjes maken die aan boord van de Eurodam geserveerd zouden kunnen worden. Dat nieuwe schip van de Holland America Line, met 2100 passagiers het grootste passagiersschip onder Nederlandse vlag, werd vanmiddag gedoopt door Koningin Beatrix.

De hapjes van de winnaar van het programma werden ook daadwerkelijk aan de gasten van de doop geserveerd, laat RTL-woordvoerster Suzanne van der Klugt weten.

Wie die winnaar is, blijft nog tot oktober geheim. Op 26 augustus starten de uitzendingen, die gedurende zes of zeven weken op dinsdagavond geprogrammeerd staan. De deelnemers aan het programma waren allemaal hobbykok.

Erland Galjaard, programmadirecteur RTL 4, is blij dat Den Blijker bijgetekend heeft. ‘Herman is geen presentator, maar heeft van huis uit eigen expertise en charisma om in zijn eentje succesvolle programma’s te dragen. Hij voelt heel goed de toon, sfeer en richting van de zender en haar kijker aan en is gezichtsbepalend hiervoor. Herman heeft de dinsdagavond van RTL 4 mede opgebouwd en daarom gaan we graag verder met hem de komende jaren.’

Welke programma’s er na Herrie aan de Horizon komen, is nog niet bekend. ‘Den Blijker heeft een contract getekend, dus er komen weer programma’s. Alleen welke dat worden, weten we nog niet’, aldus Van der Klugt. Een nieuwe serie van Mijn Tent is Top sluit ze niet uit.

Meervoudig restauranthouder en topkok Den Blijker brak op televisiegebied door bij RTL 5 met programma’s als Herrie In De Keuken, Herman Helpt, Herman Zoekt Chef, Hermans Helden en het eerste seizoen van Mijn Tent Is Top. Ruim een jaar geleden stapte de Rotterdammer over naar RTL 4 waar hij Herrie In Het Hotel en het tweede seizoen Mijn Tent Is Top maakte. Komend najaar is hij te zien met Herrie Aan De Horizon.

Meer berichten over Herman den Blijker:

Reageer op dit artikel