Oproep: Schol en tong van menukaart

Oproep: Schol en tong van menukaart

Euro-Toques roept op om de bedreigde vissoorten schol en tong van de menukaart te halen van restaurants en eetcafés. De restaurantorganisatie doet niet alleen een dringend verzoek aan eigen leden, maar hoopt ook dat andere restaurants stoppen met het serveren van schol en tong.

De situatie rond schol en tong in de Noordzee is zo ernstig dat Euro-Toques Nederland de wens naar leden en elk ander restaurant of eetcafé wil overbrengen om deze vissoorten niet meer op de menukaart te zetten. Dat laat woordvoerder Bram Loman weten.

Alarmvlag

De oproep volgt op een oproep aan supermarkten om te stoppen met de verkoop van schol en tong. Recente metingen geven aan dat nu de alarmvlag moet worden gehesen en alle betrokken partijen de krachten moeten bundelen, stelt Loman.

Voortrekkersrol

Euro-Toques heeft een enquêteformulier verstuurd naar haar ruim 120 leden waarin het naar de mening vraagt van de oproep. De organisatie wil een voortrekkersrol spelen om de visverwerkende horeca bewust te maken van de onzin om door te gaan met het aankopen van bedreigde vissoorten.

Zie ook:

» Behoud de visstand. Een stappenplan voor de kok.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.