nieuws

Oshima van Okura lanceert kookboek

Restaurant

Chef-kok Akira Oshima van de Japanse sterkeuken Yamazato in hotel Okura in Amsterdam geeft voor het eerst zijn geheimen prijs in het kookboek ‘Kaiseki Recepten’. Het gaat om twintig van zijn recepten uit de meest exclusieve keuken van Japan.

Oshima van Okura lanceert kookboek

Yamazato – De kaiseki keuken was in 2003 Oshimas eerste boek waarin hij het verhaal vertelt van de fijne Japanse keuken. Daarop volgt nu logischerwijs het receptenboek, een uitgave van Stichting Kunstboek.

Het Yamazato Restaurant van Hotel Okura, in de nieuwe GaultMillau goed voor zestien punten, introduceerde dertig jaar geleden voor het eerst de hoge Japanse kookstijl in Europa. Inmiddels heeft Oshima veel succes met zijn sushi en teppanyaki. De 63-jarige chef-kok is kort geleden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Zie ook:

Chef-kok Oshima van Okura geridderd

Reageer op dit artikel