nieuws

Oud-kampioen kookt voor zorgbewoners

Restaurant

Voormalig topkok Martin Willemsen verzorgt binnenkort een uitgebreid menu voor de bewoners van zorginstelling Huize Mater Misericordiae in Tilburg. Willemsen kookte op hoog niveau en won diverse prijzen.

Oud-kampioen kookt voor zorgbewoners

Om de toekenning van de maximale vier sterren in het zorginstellingbeoordelingssysteem eerder dit jaar te vieren, verzocht Mater Misericordiae Willemsen nog éénmaal aan de kachel te gaan staan. Een verzoek dat de inmiddels 77-jarige chef op 1 en 2 oktober inwiligt.

Hij zal dan een viergangendiner voor de 225 bewoonsters van het klooster verzorgingshuis voor Zusters van Liefde.

Willemsen was de leermeester van Cas Spijkers, kookte zeventien jaar voor het Koninklijk Huis in binnen- en buitenland, was twintig jaar chef bij restaurant De Korenbeurs in Tilburg waarvan de helft ook eigenaar en heeft gekookt in hotel Modern in Tilburg en Chalet Royal in Den Bosch.

Ook was hij verdienstelijk wedstrijdkok. Driemaal won hij goud met zijn team op de Culinaire Olympiade en hij heeft in 1996 de Zilveren Koksmuts gewonnen. Ook schreef Willemsen twee kookboeken.

Ook gaf hij de kookgenen door aan zoon Hein, nu chef-kok in De Hofstee in Bladel.

Reageer op dit artikel