nieuws

Oud Sluis en Librije gaan hard op wereldranglijst

Restaurant

De Nederlandse driesterrenrestaurants worden internationaal steeds beter gewaardeerd. In de toonaangevende The World’s 50 Best Restaurant Awards stijgt Oud Sluis naar een plek bij de beste twintig restaurants ter wereld. De Librije komt nieuw binnen in de ranglijst.

Oud Sluis en Librije gaan hard op wereldranglijst

Oud Sluis stijgt maar liefst tien plaatsen en staat dit jaar op plaats negentien. Zo is het restaurant van Sergio Herman bijvoorbeeld de Franse topchef Joel Robuchon voorbij.

De Librije is nieuw in de lijst. Het Zwolse driesterrenrestaurant komt nieuw binnen op plaats 37. Net achter de Nederlandse chef-kok in Zuid-Afrikaanse dienst, Margot Janse. Janse staat met haar restaurant Le Quartier Francais op plaats 31.

De ranglijst heeft een nieuwe lijstaanvoerder. Restaurant Noma uit Kopenhagen mag zich officieel het beste restaurant ter wereld noemen. Noma verdringt El Bulli van de troon en duwt The Fat Duck van plaats twee naar drie.

De top van de ranglijst wordt verder compleet gemaakt met El Celler de Can Roca uit Spanje op plaats vier, Mugaritz uit Spanje (5), Osteria Francescana uit Italië (6), Alinea uit de VS (7), Daniel eveneens uit de VS (8), Arzak uit Spanje (9) en Per Se uit de VS (10).

Jonnie Boer van De Librije laat weten blij te zijn met de notering. ‘Dat deze mensen ons hebben uitgekozen tot een van de vijftig beste restaurants van de wereld, vinden wij een enorme eer. Een vermelding op deze lijst is weer een extra waardering voor mij en mijn keukenbrigade’, aldus Boer.

Tip

Bekijk hier de complete lijst van de vijftig beste restaurants ter wereld

Reageer op dit artikel