nieuws

Oud Sluis grote favoriet onder collega-koks

Restaurant

Oud Sluis is het favoriete restaurant onder Nederlandse sterrenkoks, gevolgd door De Librije in Zwolle en De Leest in Vaassen. Dat blijkt uit het boek Naakte Chefs dat begin september verschijnt. 34 sterrenkoks gaven hun tien favoriete restaurantadressen in binnen- en buitenland.

Oud Sluis grote favoriet onder collega-koks

Per Se in New York, Vendôme in Keulen, The Fat Duck in Bray en L’Arpège zijn de populairste internationale restaurants onder de topkoks. Ferran Adrià, de grondlegger van de moleculaire keuken en jarenlang de invloedrijkste kok ter wereld, is uit alle favorietenlijstjes verdwenen.

In Misset Horeca van deze week leest u meer over de voorkeuren van de sterrenkoks.

Begin september verschijnt het boek ‘Naakte Chefs’, met daarin 34 interviews met Nederlandse sterrenkoks over hun hectische leven in de keuken. De interviews en de bijzondere portretfoto’s verschenen eerder in Misset Horeca onder de naam ‘De Naakte Chef’. De redactie interviewde alle chefs met drie- of twee Michelinsterren, plus een aantal toonaangevende chefs met één ster (of er een hebben gehad). De chefs geven in het boek ook hun lijstje met tien favoriete restaurants.

Het boek Naakte Chefs verschijnt in een beperkte oplage van 5.000 exemplaren en kost €14,95. Voorintekenen kan hier.

Reageer op dit artikel