nieuws

Oud Sluis onder vuur met spooksite

Restaurant

Op internet is een website opgedoken waarin Nederlands beste restaurant Oud Sluis snoeihard onderuit wordt gehaald. Chef-kok Sergio Herman, goed voor drie Michelinsterren, moet het op de spooksite flink ontgelden. De internetredactie van Misset Horeca achterhaalde de maker van de site.

Oud Sluis onder vuur met spooksite

De bewuste website is www.oudsluis.us. De site verschilt qua webadres nauwelijks van de echte site van Oud Sluis (www.oudsluis.nl). De inhoud is echter beduidend anders. Zo wordt op Oudsluis.us het Zeeuwse driesterrenrestaurant en zijn topkok Sergio Herman flink aangepakt.

’Lekkere hapjes’

Op de site Oudsluis.us valt te lezen ‘waarom u nooit bij Oud Sluis moet eten’. De site richt zich ondermeer op de kookwijze van kreeften en productiewijze van ganzenlever, producten die op de menukaart staan van Oud Sluis. ‘Er worden daar aan de lopende band dieren, die meestal al een verschrikkelijk leven achter de rug hebben, op vaak afschuwelijke wijze tot “lekkere hapjes” verwerkt’, zo valt te lezen op Oudsluis.us.

Smaad en laster

Uit onderzoek van de internetredactie van Misset Horeca blijkt dat de site in november 2006 is gelanceerd door F. van Harreveld van Hartool uit Haarlem. ‘Ik ben van mening dat het koken van levende kreeften en het volproppen van ganzen niet moet. Of ik bang ben voor een aanklacht wegens smaad en laster? Nee hoor, er staat niets wat niet waar is’, aldus Van Harreveld in een reactie.

Andere topkoks

Van Harreveld zegt geen contact te hebben gehad met Sergio Herman over de site. Op de website worden ook namen van andere topkoks genoemd zoals Jonnie Boer (De Librije), Hans van Wolde (Beluga), Erik van Loo (Parkheuvel), Lucas Rive (De Bokkedoorns) en Joop Braakhekke (Le Garage). Van Harreveld zegt voorlopig niet van plan te zijn voor deze bedrijven websites te maken.

Sergio Herman is op de hoogte van de site maar wil inhoudelijk niet veel kwijt, behalve dat hij het ziekelijk vindt dat de mensen achter www.oudsluis.us reserveren en niet komen opdagen. ‘Ik respecteer iedere mening, maar ik vind dit ziekelijk’, aldus Herman.

Oproep

Moeten websites, zoals in het voorbeeld van Oud Sluis waarin dergelijke zaken kunnen worden geroepen, worden aangepakt? Zo ja, hoe? De internetredactie van Misset Horeca wil graag uw mening. U kunt ons mailen.

Reageer op dit artikel