nieuws

Oud Sluis stijgt op wereldranglijst

Restaurant

Restaurant Oud Sluis in Sluis van driesterrenchef Sergio Herman behoort voor het derde achtereenvolgende jaar tot de vijftig beste eetgelegenheden ter wereld. Oud Sluis steeg drie plaatsen op de wereldranglijst.

Oud Sluis stijgt op wereldranglijst

Dat staat te lezen op de website van het Britse blad Restaurant, dat de lijst maandag presenteerde.

De enige Nederlandse notering in de lijst staat dit jaar op de 42e plaats. Dat is een stijging van drie plaatsen ten opzichte van de positie die Oud Sluis vorige jaar bekleedde.

Beste restaurant is andermaal het Spaanse El Bulli. Voor de derde achtereenvolgende keer zit topkok Ferrán Adrià met zijn El Bulli op de troon. Tweede op de ranglijst staat The Fat Duck in het Britse dorp Bray. Derde staat restaurant Pierre Gagnaire.

Tip

Bekijk hier de complete ranglijst

Reageer op dit artikel