nieuws

Oudste kookblad van Nederland stopt

Restaurant

Het oudste kookblad van ons land, de Tip, houdt op te bestaan. Het moet plaatsmaken voor delicious. In het nieuwe tijdschrift krijgt een bekende sterrenkok een eigen rubriek.

Oudste kookblad van Nederland stopt

delicious. is de opvolger van Tip, het blad dat bijna dertig jaar bestaat. Volgens de uitgever heeft Tip door haar lange bestaan een niet om te buigen imago gekregen. ‘We hebben er alles aan gedaan om de inhoud op te frissen, maar het tijdschrift bleef toch het imago houden van leuk voor mijn moeder’, aldus uitgever Gert Jaap Schopping tegenover persbureau ANP.

Tip, dat nog een tijdje Tip Culinair heette, wordt in december vervangen door delicious. De 25.000 abonnees krijgen automatisch het nieuwe blad. In delicious., die vanaf 10 december in de winkel ligt, krijgt Jonnie Boer van toprestaurant De Librije een eigen rubriek.

‘Jonnie Boer is erg van de eerlijke producten. Wij vinden dat passen in de stijl van delicious., dat veel meer dan Tip over een manier van leven zal gaan’, aldus Schopping, die aan de verandering de Tip-lezers een jaar geleden met succes een proefnummer van delicious. voorlegde.

Reageer op dit artikel