nieuws

Paardenpoep voor Gordon Ramsay

Restaurant

Restaurant Claridge’s in Londen van de Britse topkok Gordon Ramsay is het slachtoffer geworden van dierenactivisten. Op de stoep van het restaurant werd duizend kilo paardenpoep gedumpt. Volgens de dierenactivisten was het Ramsay’s eigen schuld.

Paardenpoep voor Gordon Ramsay

De topkok hield onlangs een pleidooi voor het eten van paardenvlees. Dat kwam hem op veel kritiek te staan, vooral uit de hoek van dierenactivisten. Het eten van paardenvlees is in Groot-Brittannië niet verboden, maar veel mensen vinden het maar niets omdat zij het paard zien als huisdier.

Verkleed als paarden dumpten demonstranten van de dierenactivistenclub PETA duizend kilo paardenmest voor restaurant Claridge’s. De activisten waren het niet eens met Ramsay dat de topkok in zijn tv-programma The F-Word collega tv-kokkin Janet Straat-Porter aan het woord liet om de voordelen van het eten van paardenvlees uit te leggen. In het programma werd paardenvlees bereid en opgegeten.

Reageer op dit artikel