nieuws

Palace-topman: Jalhaij halen was fout

Restaurant

Het Palace Hotel in Noordwijk had nooit Pascal Jalhaij als kok moeten aantrekken. Die keiharde conclusie trekt de nieuwe topman Eugène de la Croix van het hotel. De la Croix rekent in de nieuwe Misset Horeca genadeloos af met Jalhaij, die volgens hem erg slecht kan rekenen.

Palace-topman: Jalhaij halen was fout

‘Mijnheer Jalhaij had een hele hoge payroll. Zijn omzet lag rond de zes ton, zijn loonkosten rond de 5,5 ton. De inkoop lag soms op 117 procent. Dan hoef je geen rekenwonder te zijn om te weten dat dat niet werk’, aldus De la Croix.

Botte hork

De la Croix doet zijn uitspraken over Jalhaij in de speciale editie van Misset Horeca die volledig gewijd is aan de Top-100, de jaarlijkse ranglijst met grootste horecabedrijven van ons land. Palace Hotel staat in die lijst op nummer 86.

Volgens De la Croix wordt Jalhaij door veel mensen aanbeden om zijn geweldige talent. ‘Maar uiteindelijk gaat het erom wat er onder de streep overblijft. Ik ben een botte hork, confronteer iemand met de cijfers. En als het me niet bevalt, pak ik die persoon bij de lurven en zet hem buiten’.

Eén euro

Pascal Jalhaij vertrok vorig jaar bij het Palace Hotel. Het werkte nog geen jaar voor het hotelrestaurant Chatillon. Na het veel besproken vertrek haalde Jalhaij flink uit naar De la Croix, die hem zou hebben beledigd door hem één euro te overhandigen bij zijn afscheidswoord. De euro zou een begin zijn van een startkapitaal, omdat Jalhaij van plan was een eigen restaurant te beginnen in Amsterdam. Inmiddels werkt Jalhaij al enige tijd bij een luchtvaartcateraar Marfo Martinair.

Tip

Wilt u het hele artikel over Jalhaij lezen? Bestel dan nu de Misset Horeca Top-100. Met alle cijfers en nieuwtjes van de honderd grootste horecabedrijven van Nederland.

Reageer op dit artikel