nieuws

Parkheuvelchef slaagt voor proef SVH Meesterkok

Restaurant

Willem – Pieter van Dreumel, werkzaam bij tweesterrenrestaurant Parkheuvel te Rotterdam, is gisteren geslaagd voor de proef van SVH Meesterkok. Van Dreumel is hiermee de 124ste SVH Meesterkok van Nederland.

Parkheuvelchef slaagt voor proef SVH Meesterkok

Van Dreumel legde de meesterproef af op zijn werkplek. De examencommissie bestaande SVH Meesterkok Otto Nijenhuis, SVH Meesterkok Henk Savelberg, Jasper van Almenkerk en Hans Huiskes begonnen met een rondleiding door het bedrijf. In aansluiting op de rondleiding volgde de lunch waarbij de commisie koos voor vier verschillende voor-, hoofd- en nagerechten van de à la carte kaart van Parkheuvel. Volgens de heren van de commissie werd onder leiding van Van Dreumel in de keuken zeer gedisciplineerd gewerkt. ‘Het bedrijf vraagt met zijn uitgebreide à la carte kaart veel van de organisatorische talenten van de chef-kok’, aldus de examencommissie.

In de ochtend werd Van Dreumel onderworpen aan een reeks van vragen die betrekking hebben op zijn managementvaardigheden en zijn visie op de Nederlandse keuken. ’s Avonds volgde een zes gangendiner, opgebouwd uit producten en ingrediënten die passen bij dit jaargetijde. Het gehele menu werd voorzien van bijpassende wijnen.

Op een nader te bepalen tijdstip zal de inauguratie plaatsvinden. Van Dreumel krijgt dan op feestelijke wijze de versierselen uitgereikt die bij de titel SVH Meesterkok horen. Deze SVH Meestertitel is de hoogste graad van vakbekwaamheid voor koks.

Reageer op dit artikel