nieuws

Pas op met Braziliaans rundvlees

Restaurant

Het ministerie van Landbouw vindt dat waakzaamheid is geboden met rundvlees uit Brazilië. Het ministerie deelt hiertoe de mening van de landbouwcommissie van het Europees Parlement.

Pas op met Braziliaans rundvlees

‘We weten dat er in Brazilië vaak problemen zijn met resten diergeneesmiddelen en dergelijke en dat er ook nog eens problemen zijn met uitbraken van mond- en klauwzeer’, aldus een woordvoerder dinsdag.

Europees Parlementsleden vroegen maandag opheldering over berichten dat Braziliaanse boeren maar wat aanrommelen met hormonen, oormerken en mond- en klauwzeer. Enkele Europarlementsleden vroegen om een importstop, maar de Europese Commissie vindt dat ongerechtvaardigd.

Het ministerie zegt het goed te vinden dat de inspecteurs van het Europese Voedsel en Veterinaire Organisatie (VVO) Brazilië heel goed in de gaten houden.

Reageer op dit artikel