nieuws

Pascal Jalhaij weg bij Palace Hotel

Restaurant

Topkok Pascal Jalhaij vertrekt bij het Palace Hotel in Noordwijk aan Zee. De befaamde kok werkte nog geen jaar voor het hotelrestaurant Chatillon. Volgens een persverklaring van het Palace Hotel verlaat Jalhaij het Palace Hotel ‘met bloedend hart’. Jalhaij neemt het hele kookteam mee.

Pascal Jalhaij weg bij Palace Hotel

De liefde tussen Pascal Jalhaij en Noordwijk was kort. In nog geen jaar tijd verlaat Jalhaij het restaurant omdat hij volgens het Palace Hotel zijn Amsterdamse gasten teveel mist. Jalhaij kookte enkele jaren in Amsterdam bij Restaurant Vermeer en behaalde er zelfs twee Michelinsterren.

‘Hij is verknocht aan Amsterdam’, aldus de nieuwe topman van het Palace Hotel, Eugene de la Croix. ‘Noordwijk is geen Amsterdam. Hij zag oude gasten te weinig terugkomen. Gisteren heeft hij het besluit genomen, al speelde het al een paar maanden. Zijn vertrek heeft helemaal niets te maken met mijn komst. We hadden goede plannen. Pascal wilde catering gaan doen en was enthousiast over zijn betrokkenheid bij andere diensten van het hotel’.

Restaurant Chatillon krijgt vanaf 1 oktober weer haar oude bestemming als private dining. Het wordt ook mogelijk voor chefs, cateraars en private kookclubs, los van het Palace Hotel, de ruimte te huren en te gebruiken, zo meldt Eugene de la Croix, de nieuwe topman van het hotel. De La Croix werd twee weken geleden aangesteld als nieuwe baas van het luxe hotel.

Reageer op dit artikel