nieuws

Passie bezorgt Ronald Opten sommelier-award

Restaurant

Ronald Opten van restaurant De Vrienden van Jacob in Santpoort is door GaultMillau uitgeroepen tot Sommelier van het Jaar. Opten verdient de award vooral vanwege zijn passie en gedrevenheid.

Passie bezorgt Ronald Opten sommelier-award

De in 1970 in Venray geboren Opten is sinds vijf jaar maître-sommelier van het restaurant De Vrienden van Jacob, dat met zestien punten in de nieuwe GaultMillau-gids tot de betere eetgelegenheden van ons land behoort. Opten meldt in de nieuwe gids veel te hebben geleerd van Amstel-sommelier Ted Bunnik, waarmee hij enige tijd samenwerkte.

Karakteristieken

‘Een goede sommelier is iemand die goed kan luisteren, inspeelt op de wensen aan tafel, nooit belerend doet en een helpende hand is bij het kiezen van een wijn. Je moet de mensen soms een beetje op het gemak stellen en niet te veel met je kennis en kunde te koop lopen’. Was getekend: Ronald Opten, beste sommelier van Nederland.

Let op: extra nieuwsbrieven

November gidsenmaand. De internetredactie van Misset Horeca brengt de komende maand alle nieuwtjes over de culinaire gidsen op onze site en in onze nieuwsbrieven. Nog geen nieuwsbriefabonnee? Schrijf u nu in.

Reageer op dit artikel