nieuws

Pastinaeck wint Mijn Tent is Top

Restaurant

Restaurant De Pastinaeck in Amersfoort is winnaar geworden van Mijn Tent is Top 2009. Het restaurant van de twintigers Annelie van den Bos en Rianne Sleeuw versloeg in een live tv-uitzending met klein verschil Moodz in Delft.

Pastinaeck wint Mijn Tent is Top

Met de overwinning wordt in één klap het investeringsbedrag voor de opstart van het restaurant, 227.000 euro, kwijtgescholden.

De Pastinaeck kreeg 58 procent van de stemmen van het Nederlandse publiek. Volgens juryvoorzitter Herman den Blijker was het verschil in de finale van Mijn Tent is Top nog nooit zo klein geweest.

De bekendmaking van de winnaar werd live uitgezonden op RTL4. Voor de toptenten waren duizenden mensen verzameld om hun favoriete restaurant aan te moedigen. Tot een half uur voor de bekendmaking van de winnaar kon er worden gestemd via sms en internet.

De Pastinaeck is de derde winnaar van Mijn Tent is Top. Vorig jaar ging Flinstering in Breda met de titel aan de haak. Tijdens de eerste editie was Coquille in Den Bosch het beste. Vanaf de start enkele weken geleden tot aan nu behaalde De Pastinaeck 192.000 euro omzet. Moodz scoorde met 256.000 euro nog beter, maar heeft een lagere winst.

Reageer op dit artikel