nieuws

Paul Fagel kookt voor Roparun tegen kanker

Restaurant

Op 11 mei kookt topkok Paul Fagel opnieuw tegen kanker. Dit jaar kookt hij een driegangenmenu samen met leerlingen van ROC Mondriaan. Fagel is zelf bekend met de ziekte; hij werd geconfronteerd met darmkanker.

Chef Fagel, souschef Frits Oosterveer (docent) en de leerlingen van ROC Mondriaan schenken de opbrengst van het driegangendiner geheel aan Roparun 2012. Dit is de langste non-stop estafetteloop ter wereld van Parijs naar Rotterdam. De run is dit jaar in het Pinksterweekend, eind mei. Voor het eerst wordt dit jaar ook in Duitsland gestart, in Hamburg.

Doel van de run is zoveel mogelijk geld inzamen voor mensen die lijden aan kanker. Motto van het evenement: ‘Leven toevoegen aan de dagen, wanneer geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.’

Het diner is op vrijdag 11 mei om 18 uur in het Mondriaan Grand Café in Den Haag. Mee-eten kost 35 euro, exclusief drankjes. Reserveren kan via roparun@rocmondriaan.nl.

Menu

Op het menu staat: Courgettesoep met zoute stengel en tartaar van rauwe zalm of Kleine salade met gerookte eendenborst. Als hoofdgerecht is er keuze tussen Broodjes en zoute boter met gegrilde runderentrecote met geconfi jte sjalotten, rode wijnsaus, macédoine de legumes en pommes mousseline of gebakken kabeljauw, macédoine de legumes, beurre blanc, pommes mousseline. Het dessert is aardbeien Romanoff. Koffie met bonbons behoort tot de mogelijkheden, maar zit niet bij de couvertprijs in.

Naast de kookactie met Paul Fagel zijn er ook leerlingen van de opleiding die de Roparun zelf gaan lopen.

Reageer op dit artikel