nieuws

Paul van de Bunt investeert €50.000 in sterrenbezoek

Restaurant

Tweesterrenkok Paul van de Bunt bezocht in 14 maanden tijd alle 54 driesterrenrestaurants in Europa. De kosten voor het onder meer het reizen, overnachten, eten en drinken schat de chef op zo’n €50.000.

Paul van de Bunt investeert €50.000 in sterrenbezoek

Van de Bunt ziet het bedrag van €50.000 als een investering in hemzelf. ,,In de 30 jaar dat ik in het vak zit, heb ik nog nooit zoveel geleerd. Dit is het grootste leerproces dat ik ooit heb doorgemaakt als chef’’, zegt Van de Bunt in een artikel dat op 2 oktober in Misset Restaurant verschijnt. Daarin vertelt hij over zijn beweegredenen voor de tocht langs de driesterrenrestaurants.

In totaal reisden de chef en zijn vrouw door acht landen. Met zijn auto reden ze ruim 22.000 kilometer. Acht keer ging hij per trein en vier keer vloog hij. In totaal lunchte hij en zijn vrouw Sandra 61 keer en checkten 39 keer in en uit in hotels.

De ervaringen van Van de Bunt, eigenaar van De Leuf in Ubachsberg, heeft hij verwerkt in een boek dat de titel ‘Reis naar de sterren’ heeft. Het verschijnt op 30 november bij Stichting Kunstboek. De chef schreef zelf de tekst van het boek en maakte ook foto’s. Zijn vrouw Sandra fungeerde als tolk en reisgezel. Zij nam de interviews met de chefs af. In het boek staan eveneens recepten van Van de Bunt. Deze zijn geïnspireerd op de bezoeken aan de collega’s met drie Michelin-sterren.

Reageer op dit artikel