nieuws

Pelgrim (Cordial) wint NK Sommeliers

Restaurant

Roy Pelgrim van Restaurant Cordial in Oss is de beste sommelier van Nederland. Pelgrim veroverde de Trophéé Ruinart, oftewel het Nederlands Kampioenschap voor Sommeliers. In de finale liet Pelgrim een leerling van hem achter zich.

Pelgrim (Cordial) wint NK Sommeliers

Tot de finale van het NK Sommeliers waren naast Pelgrim ook Jean-Luc Etienne van Restaurant Savelberg in Voorburg en Martijn Verkerk doorgedrongen. De 21-jarige Verkerk werkt ook bij Restaurant Cordial in Oss en is leerling van winnaar Pelgrim.

De drie finalisten moesten als laatste opdracht een Magnum fles Ruinart Champagne in één keer leegschenken, verdeeld over zestien champagneglazen. De winnaar van het NK Sommliers werd bekendgemaakt op het bordes van landhuis Wolfslaar in Breda, waar het wijnkampioen plaats vond. Totaal namen zeventien deelnemers mee aan het kampioenschap.

Reageer op dit artikel