nieuws

Personeel weg bij Brasserie Paardenburg

Restaurant

Topkok Andrès Delpeut is weg bij Brasserie Paardenburg in Ouderkerk aan de Amstel. Naast Delpeut zijn er meer mensen vertrokken. Delpeut kwam nog niet zo lang geleden over van De Hoefslag in Bosch en Duin om voor de HME Group van Ron Blaauw te werken.

Personeel weg bij Brasserie Paardenburg

Het vertrek van Delpeut en een aantal collega’s wordt bevestigd door Rene Turk, general manager van de HME Group. Over het waarom verwijst Turk naar de directie van HME. Die is later vandaag bereikbaar voor commentaar. Ook topkok Ron Blaauw was niet bereikbaar voor commentaar.

Delpeut zelf wil eerst de reactie van de HME Group afwachten voordat hij een toelichting geeft. Wel bevestigt hij dat hij vertrekt en dat het besluit hem verrast. Delpeut krijgt van HME de ruimte om iets anders te zoeken en ziet ‘iets in Amsterdam’ wel zitten. Ook zouden andere leden van het keuken- en bedieningsteam vertrekken of al vertrokken zijn.

Brasserie Paardenburg werd eind vorig jaar door de HME Group gekocht van de Engel Groep van Herman den Blijker. De zaak werd volledig gerestyled. Andrès Delpeut, die vrij was na een vertrek bij De Hoefslag, werd aangesteld om de zaak culinair te begeleiden.

Reageer op dit artikel