nieuws

Peter Klosse: ganzenplaag culinair oplossen

Restaurant

Restaurants kunnen de ganzenplaag die sommige gebieden in Nederland teistert, culinair oplossen. ‘Gans is duurzaam en biologisch en is heel lekker als je het goed bereidt. Dit zegt smaakexpert Peter Klosse van restaurant De Echoput in Hoog Soeren.

Peter Klosse: ganzenplaag culinair oplossen

Klosse pleit voor een verandering in het gebruik van wild in ons land. Het eten van ganzen noemt hij daarbij als voorbeeld. Wild is volgens Klosse het ultieme scharrelvlees en het past volgens hem prima in het tijdsbeeld van duurzaamheid en het gebruik van grondstoffen uit je eigen omgeving.

Er zijn volgens Klosse te weinig restaurants in Nederland die buiten het wildseizoen voldoende wild op de kaart durven zetten. ‘Voor de Echoput is wild niet bijzonder. Wij passen het heel veel toe.

Klosse doet zijn uitspraken in een video die op Foottube.nl te zien is.

Reageer op dit artikel