nieuws

Peter Lute boos over bootregeling

Restaurant

Chef-kok Peter Lute van Lute Restaurant in Ouderkerk aan de Amstel is kwaad. Kwaad op de gemeente Amsterdam, omdat die de horecaondernemer behoorlijk dwarsligt. Lute mag met zijn klassieke salonboot uit 1920 geen restaurantgasten meer ophalen.

Peter Lute boos over bootregeling

‘Het was een service waar ik geen geld voor vroeg. Maar van de gemeente Amsterdam mag ik nergens aanmeren om gasten aan boord te nemen of af te zetten. Ik krijg zelfs geen vergunning. Het is zo bekrompen’, aldus Lute in De Telegraaf.

Lute kreeg vorig jaar drie boetes opgelegd, nadat Amsterdamse rederijen klaagden. Lute: ‘De ondernemingsgeest wordt beteugeld’. Ook burgemeester Jaap Nawijn van Ouderkerk aan de Amstel vindt het een vreemde houding van zijn buurgemeente Amsterdam.

Reageer op dit artikel