nieuws

Peter Lute start talentenfabriek

Restaurant

Lute Restaurant in Ouderkerk aan de Amstel is een tweede zaak gestart. In Lute Rootz in het Noord-Hollandse Limmen worden jonge koks klaargestoomd voor het grote werk. Wanneer ze ‘Rootz-af’ zijn, stappen ze over naar de exclusievere zaak van Peter Lute.

Peter Lute start talentenfabriek

In Lute Rootz – open sinds half december – worden jonge kook- en serveertalenten begeleid door ervaring leermeesters uit Lute Restaurant. Ze krijgen ‘de grote en de fijne kneepjes bijgebracht’, meldt Peter Lute.

Twee jongeren komen in de bediening en twee jongeren in de keuken. Hun leermeesters zijn twee doorgewinterde Lute-veteranen en twee Lute-medewerkers. ‘Lute Rootz fungeert als voorportaal; als de Rootz-debutanten debutant-af zijn, maken ze de opstap naar de grotere broer in Ouderkerk’, laat Lute weten.

‘Talentenfabriek’ Lute Rootz staat in Limmen, waar ooit het oude café van de ouders van Peter Lute was gevestigd. Het pand is geheel verbouwd en opgetrokken naar ‘Lute-normen’: mooi, gezellig en sfeervol. Alles onder het motto ‘kwaliteit, mentaliteit, gastvrijheid’.

Zie ook

Reageer op dit artikel