Petitie tegen bubbelwijntax online

Petitie tegen bubbelwijntax online

De petitie om afschaffing van extra belasting op mousserende wijnen op de politieke agenda te krijgen, is online. Een kleine tweehonderd mensen hebben na een oproep van wijnschrijver Hubrecht Duijker om een streep te zetten door de bubbelwijntax, de petitie tot nu toe ondertekend.

Duijker heeft 40.000 handtekeningen nodig om kans te maken op een politiek debat over de extra belasting op mousserende wijnen. Sinds afgelopen weekend is het mogelijk om de petitie online te tekenen. Maandagochtend stond te teller op 190 ondertekenaars.

Per honderd liter wijn met koolzuurgas moet naast btw nog eens 240 euro accijns worden betaald. Voor wijnen zonder bubbels bedraagt het accijns 70 euro. Duijker vindt de hoge accijns niet meer van deze tijd.

Duijker hierover: ‘Het is te gek voor woorden dat mousserende wijnen door de regering consequent, zoniet discriminerend worden bestraft. Mousserende wijnen, denk alleen al aan Prosecco, zijn echt geen luxeproduct meer, waar heel lang geleden de extra belasting voor in het leven is geroepen’.

De wijnschrijver stelt dat, mocht het daadwerkelijk tot afschaffing van de bubbelwijntax komen, dat de horeca er wel bij vaart. ‘Als je als ondernemer x maal de inkoop doet, dan kan dit betekenen dat wijnen voor flink minder geld op de wijnkaart kunnen komen. Dit is weer aantrekkelijk voor consumenten’, aldus Duijker.

Om kans te maken een onderwerpen op de politieke agenda te krijgen, zijn minimaal 40.000 handtekeningen nodig.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.