nieuws

Piepjonge chef start eigen restaurant

Restaurant

Jim de Jong is met zijn 21 jaar een van de jongste patron-cuisiniers in Nederland. In Rotterdam ging hij op 16 januari van start met restaurant De jonge De Jong aan het Deliplein op Katendrecht.

Piepjonge chef start eigen restaurant

‘Een restaurant met lef in een wijk met lef’, zegt de 21-jarige Jim de Jong over z’n ‘table d’hôtes’ De jonge De Jong. De kok/eigenaar drijft zijn zaak samen met Rachèl van Olm en Harry-Jan Bus. Zij zijn ook de directeuren van het tegenovergelegen Theater Walhalla. Samen bieden zij arrangementen aan voor een avondje-uit, zoals de late night suppers: dineren in De jonge De Jong na een voorstelling in Walhalla te hebben bijgewoond.

Jim de Jong zwaaide voorjaar 2008 af als beste student-kok aan aan de restaurateursopleiding van het Zadkine College in Rotterdam. Dankzij Jamie Oliver, die hij even daarvoor persoonlijk had leren kennen, kon hij aansluitend op werkstages bij de culinaire grootheden Gordon Ramsay en Heston Blumenthal.

Direct na die Engelse periode maakte Jim als chef de partie bijna een jaar lang deel uit van de witte brigade van Le Jardin des Sens, de tweesterrenzaak van Jacques en Laurent Pourcel in Montpellier. In Nederland werkte Jim onder andere bij Le Cirque van Robert Kranenborg in Den Haag.

De jonge De Jong presenteert zich als onvervalst Rotterdams. Alle seizoensproducten komen dagvers van de grote en kleine lokale markten. Een hele wand is beschilderd met Rotterdamse havengezichten, bruggen en gebouwen uit de Maasstad en iconen als Deelder en Ketelbinkie.

In de omgeving van De jonge De Jong vestigden zich recent meer kleine ondernemers. Zoals de Cultvideotheek, Thais restaurant annex traitteur Deli-Bird en wijnhandel Wijnhaven. Op korte termijn wordt het aanbod uitgebreid met de ambachtelijke ijssalon De Belij, de Bakkerswinkel, een lunchroom/jazzclub en een literair café.

Reageer op dit artikel