nieuws

Pierre Wind exporteert smaaklessen naar China

Restaurant

De Nederlandse kok Pierre Wind gaat op 4 juni smaakles geven in Shanghai. Hij doet dit samen met de Chinese topkok Deng Bo Geng. De twee culinaire zwaargewichten willen hiermee wereldwijd aandacht vragen voor de bestrijding van obesitas. Dat heeft Wind zondag bekendgemaakt.

Pierre Wind exporteert smaaklessen naar China

Het gezamenlijke optreden van de twee koks vormt het sluitstuk van de ‘Haagse week’ die onderdeel uitmaakt van de World Expo die momenteel in Shanghai plaatsvindt. Wind spreekt van een ‘enorm kikkuh ding. Ze geloven in Azië echt in mijn aanpak met smaaklessen.’ Ook gaat er na de les van de twee koks intensieve uitwisseling van studenten en docenten plaatsvinden tussen de Haagse Hotel- en Managementschool en de Middelbare Hotelschool van Beijing.

China kampt in toenemende mate met de problemen van overgewicht. Meer dan 200 miljoen Chinezen zijn op dit moment te zwaar, waaronder veel kinderen. Bo Deng gaat de smaaklessen promoten in China.

Pierre Wind is in Nederland al vijf jaar ambassadeur van de zogenoemde ‘smaaklessen’ op scholen. In september 2006 nam toenmalig minister Cees Veerman (Landbouw) het initiatief voor het alternatieve vak in het basisonderwijs. Inmiddels zijn er zo’n tweeduizend lessen gegeven.

Demissionair minister Gerda Verburg (LNV) lanceerde onlangs het plan om ook smaaklessen te gaan aanbieden aan middelbare scholen.

Reageer op dit artikel