nieuws

Plan voor distributiecentrum streekproducten

Restaurant

Streekproducten uit het Groene Hart moeten makkelijker en centraal verkrijgbaar worden voor de horeca. Dit is de uitkomst van een onderzoek naar streekproducten uit het Groene Hart van studenten van de Hogeschool Rotterdam.

Plan voor distributiecentrum streekproducten

Boeren en telers werken nu nog vaak alleen, waardoor hun producten niet op één centrale plek te verkrijgen zijn. ‘De distributie van streekproducten is inefficiënt’, zo concludeert onderzoeksbegeleider Bart Soldaat. Een plan dat naar voren komt uit het onderzoek, is een centraal distributiecentrum waar horeca, supermarkten en particulieren de streekproducten kunnen afhalen.

Herkomst eten

Hiervandaan kunnen ook samenwerkingsverbanden ontstaan tussen producenten, zo ziet Jan Kooiman – voorzitter van het Toeristisch Recreatief Platform Groene Hart – voor zich. Hij wil de komende jaren de streekproducten uit zijn regio meer op de kaart zetten. ‘Vooral klanten uit de stad willen eten waarvan ze weten waar het vandaan komt. We merken echter dat de aanbieders hier nog te weinig op inspelen.’

Reageer op dit artikel