Plannen voor restaurant in kerk Hoofddorp

Plannen voor restaurant in kerk Hoofddorp

Er komt wellicht een restaurant in de Hoofdvaartkerk in Hoofddorp. Het rijksmonument gaat in de verkoop vanwege een fusie. De potentiële koper wil er horeca exploiteren.

Dat meldt de Hoofddorpse Courant. Het witte kerkgebouw komt volgend jaar leeg te staan, omdat de gebruiker – wijkgemeente Pax/Bornholm – fuseert met een andere wijkgemeente.

Behalve een restaurant zijn er plannen om een ambachtelijke destilleerderij in bedrijf te brengen. De inrichting moet zo worden dat rouw- en trouwdiensten kunnen blijven plaatsvinden. Ook het orgel blijft in het plan behouden voor muzikale en culturele activiteiten.

De Protestantse Gemeente Hoofddorp heeft voor woensdag 28 september een informatieavond over de verkoopplannen georganiseerd.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.