nieuws

Poldervaart: Harlingen brak beloftes

Restaurant

Vijf Friese gemeenten hebben geprobeerd Marco Poldervaart in te lijven, toen bleek dat er geen toekomst was voor de meesterkok in zijn eigen Harlingen. Het is de gemeentes niet gelukt Poldervaart in Friesland te houden; hij heeft sterrestaurant De Fuik in het Gelderse Aalst overgenomen.

Poldervaart: Harlingen brak beloftes

Poldervaart sloeg de aanbiedingen van de Friese gemeentes af. Vorige week begon hij in zijn nieuwe restaurant De Fuik (in het bezit van een Michelinster) in het Gelderse Aalst.

‘Er zijn mij door de gemeente Harlingen heel veel beloftes gedaan’, zegt de meesterkok in de Leeuwarder Courant.’En er is niks van terechtgekomen.’

Onvoldoende uitbreidingsmogelijkheden en het gemeenteraadsbesluit dat hij voorlopig geen nieuw restaurant mag beginnen in het Harlinger Havenmantsje, noopten de topchef op zoek te gaan naar een andere locatie.

Reageer op dit artikel