nieuws

Poldervaart tevreden over wedstrijdverloop

Restaurant

Marco Poldervaart, de Nederlandse deelnemer aan de Bocuse d’Or, is tevreden over zijn prestaties op de eerste wedstrijddag, 25 januari. Vandaag op de slotdag bekijkt hij de concurrenten en wacht de uitslag –met een goed gevoel- af.

Poldervaart tevreden over wedstrijdverloop

‘We waren lekker op tijd’, vond Poldervaart na afloop van de eerste wedstrijddag. ‘We hebben zelf beide gerechten geproefd en we waren tevreden. De cuissant van het lamsvlees was erg goed.’ Samen met commis Jan Smink, coach Leendert Klaassens en teamcaptain André van Doorn vormt Poldervaart het Nederlandse wedstrijdteam.

Om 14.40 uur leverden de Nederlands, keurig op tijd, de visschaal in. De prachtige opmaak met de glazen zeeduivel op de glazen rol waar de rouleau in zat, oogste veel bewondering bij de presentatoren. ‘Deze is mooier dan de vis in het echt.’ Om 15.15 uur stond de vleesschotel met het lamsvlees klaar. De Franse kookwedstrijd hanteert stricte regels. Op tijd de schaal in leveren is daar een van. Bij overtreding volgt puntenaftrek.

Muziek

Op de wedstrijdvloer kreeg het Nederlandse team veel positieve opmerkingen over hun bijdrage. Naast Nederland maakten de equipes van IJsland, Japan, Frankrijk en Finland indruk. De Finnen presenteerden hun beide schalen met een muziek. Dat was volgens de presentatoren nog nooit eerder vertoond. De vleesschotel bevatte zelfs draaiende elementen. Beide schalen waren opgebouwd met ijzeren constucties die strak oogden.

Reageer op dit artikel