nieuws

Politiekok weigert worstjes te bakken

Restaurant

Een moslimkok in dienst van de Engelse politie hoopt op een schadeclaim omdat hij gedwongen werd worstjes te bakken. Hasanali Khoja weigert principieel worst en spek te maken voor het ontbijt van politiemensen op een bureau bij Heathrow.

Politiekok weigert worstjes te bakken

De 60-jarige man zegt dat zijn geloof verbiedt varkensvlees aan te raken. In eerste instantie werkte hij met een collega die al het vlees voor zijn rekening nam. Maar na een overplaatsing stond Khoja er alleen voor.

Een voorstel van zijn chef om plastic handschoenen en een spatschort te dragen, werden door hem afgewezen. De kans zou te groot zijn dat hij in aanraking komt met een varken.

Keukenbrigade

De kok zit nu al een half jaar overspannen thuis. Een rechter moet nu uitmaken hoe hoog de schadevergoeding wordt voor de gekrenkte moslim die de politieleiding aanklaagde. De man was overigens ooit in de keukenstaf aangenomen om op de computer te werken en het voorraadbeheer te doen.

Maar daar maakte Khoja zo’n bende van dat zijn superieuren hem een andere baan achter het fornuis aanboden. Voor hij bij de politie kwam had Khoja al in andere restaurants gewerkt.

Reageer op dit artikel