nieuws

Praq wil na sluiting weer groeien

Restaurant

Het kindvriendelijke restaurant Praq heeft plannen voor nieuwe zaken. Eigenaar Vasso Panagoulopoulos wil na het echec in Amersfoort zijn restaurantconcept uitbreiden op andere locaties.

Praq wil na sluiting weer groeien

Panagoulopoulos wil het huidige restaurant in Ouderkerk aan de Amstel verplaatsen naar een goedkopere locatie in het stadje onder de rook van Amsterdam.

‘Het afgelopen jaar hebben we 1,5 miljoen euro omzet gedraaid, terwijl dat normaal zo’n 1,7 miljoen euro is. Het rendement zit rond de 6 procent en dat moet beter, dus moeten de kosten omlaag. Op deze plek hoort een hippe brasserie voor volwassenen te zitten. Dan draai je zo zes ton meer’, aldus Panagoulopoulos in Het Financieele Dagblad.

Naast een verhuizing van Praq in Ouderkerk denkt de ondernemer aan nieuwe zaken. Panagoulopoulos: ‘Over twee jaar hoop ik Praq ergens aan de rand van Amstelveen te kunnen vestigen’.

Waaidorp

Daarnaast is Panagoulopoulos bezig in Amsterdam. In Zeeburg komen in 2012 drie silo’s waar een Annie M.G. Schmidt-museaum komt. Op het dak wil de ondernemer een Praq-restaurant openen.

Om dit project te promoten opent de horecaondernemer over een half jaar Waaidorp, een restaurant in een grote loods op het terrein.

Praq Amersfoort

Afgelopen zomer moest Panagoulopoulos de vestiging van Praq in Amersfoort sluiten. Panagoulopoulos investeerde er voor 950.000 euro, terwijl 700.000 begroot was. Daarnaast kwamen er te weinig gasten naar het kindvriendelijke restaurant vanwege de crisis.

Panagoulopoulos over het echec in Amersfoort: ‘We hebben de eer aan onszelf gehouden en voordat er schuldeisers zouden aankloppen, besloten we te stoppen. Een zaak dicht moeten gooien is heel moeilijk’.

Reageer op dit artikel