nieuws

Presentatie Michelingids tegelijk met jaarvergadering Alliance

Restaurant

Michelin presenteert de nieuwe gids maandag 28 november. Volgens Alliance Gastronomique-voorzitter Gerrit Greveling gaat dat gepaard met een bijeenkomst in hotel Figi in Zeist, die samenvalt met de jaarvergadering van de Alliance. Veel sterrenchefs zouden in dat geval niet aanwezig kunnen zijn bij de bekendmaking van de sterren.

Presentatie Michelingids tegelijk met jaarvergadering Alliance

‘We hadden de bijeenkomst al naar Amsterdam verplaatst, omdat de bekendmaking van de sterren daar zou plaatsvinden’, reageert Alliance-voorzitter Gerrit Greveling. ‘In dat geval waren we met bussen heen en weer gegaan. Vanuit Zeist is dat niet in te passen in de planning van de dag.’

Greveling heeft nauw contact met KHN-voorman Lodewijk van der Grinten over de verder gang van zaken. KHN en Michelin lieten eerder doorschemeren met elkaar in gesprek te zijn over een eventuele samenwerking die dag. ‘De vergadering verzetten, bleek niet meer mogelijk. Dat is intern nog uitgebreid besproken. We gaan nu bekijken of we wellicht een videoverbinding tot stand kunnen brengen.’

KHN laat schriftelijk weten dat ‘de afgelopen maanden de relatie met Michelin weer nieuw leven is ingeblazen en dat ze aan het bekijken is hoe een themadag voor 2012 kan worden georganiseerd. Een goede voorbereiding voor de organisatie daarvan is van groot belang. Daarom zullen de komende maanden daarover gesprekken volgen. Zoals gepland gaat KHN eind november voor de sector restaurants een inspirerende dag organiseren in Zeist.’

Een bijzondere Alliance-vergadering wordt het in ieder geval. Greveling: ‘Iedereen zal zijn telefoon en de social media nauwlettend in de gaten houden. Gelukkig gaat de informatie snel met kanalen als Facebook en Twitter.’

De gids werd voor het laatst tijdens een bijeenkomst gepresenteerd in 2005, in de jaren daarna werd een persbericht gestuurd. De voorlaatste keer dat de sterren live bekend werden gemaakt, op de EFFF in Maastricht, kreeg De Librije de derde ster.

Reageer op dit artikel