Prijs-plezier award GaultMillau 2012 voor Silvester's Sittard

Prijs-plezier award GaultMillau 2012 voor Silvester's Sittard

Silvester's in Sittard gooide het roer recent volledig om. Het aanbod werd laagdrempeliger en het plezier keerde terug. GaultMillau 2012 beloonde het maandag in het Afas Circustheater in Scheveningen met de Prijs-Plezier award, bedoeld voor een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Eigenaren Monique en Silvester Heijligers hadden hun zaak al gesloten. Vanwege weerstand onder gasten keerden ze terug op dit besluit en heropenden ze met een laagdrempeliger formule. ‘De top werd in onze omgeving niet gewaardeerd, aldus Monique. ‘Ik had al besloten om weer voor een baas te gaan werken.’

Na een moeilijk voorjaar keerde het restaurant op een goede manier terug, aldus het inspectierapport. ‘De wijnkaart werd beknopt, mooi en betaalbaar, en daar waar nodig aangevuld met bijzonderheden.’

‘Het verhaal van de jury begon steeds meer tekloppen’, reageerde Monique op het podium. ‘Ik sta er van te bibberen, dit hadden we niet kunnen dromen maar komt wel op een heel goed moment. We zijn nog even druk als voor de verandering, maar nu geeft het ons voldoening.’

Silvester’s staat in de GaultMillau-gids van 2012 met 14 punten.

Meer over GaultMillau 2012:

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.