nieuws

Prijsuitreiking Grand Concours Laurent-Perrier in nieuwe Echoput

Restaurant

De achtste editie van het Grand Concours Laurent-Perrier vindt plaats in de vernieuwde Echoput in Hoog-Soeren. De Britse wijnschrijfster Jancis Robinson is gastjurylid bij de bekende wijn/spijs-wedstrijd. De Echoput van Peter Klosse heeft een meerjarige, grootscheepse verbouwing achter de rug.

Prijsuitreiking Grand Concours Laurent-Perrier in nieuwe Echoput

Dat maakt The Wine & Food Association, die de wedstrijd organiseert, bekend. Nieuw aan de wedstrijd is dat restaurants zich kunnen inschrijven voor twee categorieën. Zo er de ‘Nec plus Ultra’, het beste van het beste waarbij kosten noch moeite zijn gespaard, en is er een mogelijkheid deel te nemen in de klasse ‘Perfecte Prijs-Kwaliteit’. In de vernieuwde opzet van het achtste Grand Concours Laurent-Perrier vertegenwoordigen de te winnen prijzen gezamenlijk een waarde van meer dan 5.000 euro.

De voorrondes van de wedstrijd zijn op vrijdag 15 en 22 september in Amsterdam en op maandag 18 september in Den Bosch. De finale vindt plaats in Amsterdam op maandag 16 oktober. De prijsuitreiking wordt gehouden in de vernieuwde Echoput van Peter Klosse in het nabij Apeldoorn gelegen Hoog-Soeren. Daarbij is Master of Wine Jancis Robinson als gastjurylid aanwezig.

Deelnemende restaurants kunnen zich inschrijven via Thewinesite.nl. Eerder winnaars van de wedstrijd zijn onder meer De Librije (Zwolle), De Zwethheul (Delft), Hermitage (Rijsoord), Engelbertha Hoeve (Leiden), De Smederij (Enkhuizen), Café Roux (The Grand, Amsterdam), Vossius (Amsterdam), De Fuik (Aalst) en De Lindenhof (Giethoorn).

Reageer op dit artikel