nieuws

Primeur: Noord-Koreaans restaurant in Amsterdam

Restaurant

Amsterdam heeft het eerste Noord-Koreaanse restaurant van Europa. Pyongyang is gevestigd in een voormalig buurthuis in Osdorp. Met het restaurant hopen de uitbaters onder andere meer begrip te kweken voor het Noord-Koreaanse volk.

Primeur: Noord-Koreaans restaurant in Amsterdam

Dat meldt Parool.nl. Het restaurant, een primeur voor Europa, opende zaterdagavond de deuren. De negen Noord-Koreaanse personeelsleden arriveerden met 52 dozen voor kookgerei, kostuums en schilderijen op Schiphol.

De idealistische uitbaters mikken op een publiek dat op zoek is naar een nieuwe culinaire uitdaging, aldus het artikel. En op de Zuid-Koreaanse gemeenschap. Zij hopen op deze manier meer begrip te kweken voor het Noord-Koreaanse volk en de (eet)cultuur.

Het menu telt negen gangen en kost 79 euro per persoon. Zang, dans en entertainment maken van een bezoek aan het restaurant een volledige avond uit. Bezoekers worden ontvangen met een Noord-Koreaans welkomslied.

Reageer op dit artikel